Bedrijfsinformatie:

Geschiedenis

In 1998 is Henk Veldhuis op 24 jarige leeftijd begonnen als zelfstandig ondernemer en heeft het bedrijf Bassie Toys opgericht. Vanuit Stadskanaal is het bedrijf al binnen 4 maanden verhuist naar Musselkanaal alwaar er meer bedrijfsruimte beschikbaar was. Door de toename van de afzet van velerlei producten en deelname aan diverse verkoopwedstrijden werd het de noodzaak om uit te kijken naar een nieuwe locatie met meer opslagcapaciteit.

Nieuwbouw

Na een zoektocht van 6 maanden en een volledige medewerking van de gemeente Stadskanaal, werd er door de gemeente een perceel grond (2000 m2) ter beschikking gesteld op het industrieterrein Vleddermond fase 3 te Stadskanaal.

Door Mesabouw is hier een magazijn gebouwd met een vloeroppervlakte van ca. 400 m2 alwaar er ruimschoots capaciteit is voor de volledige bedrijfsvoering. Na 2 jaar in een woonwagen te hebben gewoond is er in het voorjaar van 2004 de nieuwe Duitse woning (gerealiseerd door Norbert Schwartebau) betrokken op het zelfde perceel. Doordat alle activiteiten sinds 2004 vanaf 1 perceel plaatsvinden kan de maximale inzet en capaciteit ingezet worden om de klanten naar volle tevredenheid te bedienen.

Toekomst

Vanaf 1998 tot heden worden de producten op vele week- en jaarmarkten, standwerkerconcoursen en diverse beurzen aan de man gebracht. Door de toename van de afzet en de vraag van de vele klanten zijn de bedrijfsactiviteiten per medio 2008 uitgebreid met een website. Hiermee wordt de klantvraag nog vollediger ingevuld en is het mogelijk om via de website informatie te verkrijgen van de aangeboden producten.